Kampinformationer om Bergsøe - POP

Bergsøe - POP

0 - 4

(1. Division Herre)

Kampstart: Søndag d. 2/5-2004 kl. 13:00

Spillested: DTUs baner

Dommer: Ubesat.

Bemærkninger:

Resume

MinutHændelse
150 - 1: Scoring af Rasmus Hare Jensen (POP)
220 - 2: Scoring af Laus "Mister 0 %"Jensen (POP)
410 - 3: Scoring af Karsten Frederiksen (POP)
600 - 4: Scoring af Rasmus Linnemann Krogh (POP)

Deltagere

Bergsøes referat fra kampen

Det blev endeligt søndag, og et af de traditionsrige lokalopgør skulle stå på El Stadio Technical Universidad. Kombattanterne var de forsvarene mestre og pokalvindere fra Bergsøe og pokalfinalisterne fra POP. Sidstnævnte havde selvsagt revanche til gode.

Det var med bange anelser, at Bergsøeholdet mødte op til en kamp, der traditionelt er afgørende i mesterskabsstriden. I ugen op til kampen var afbuddene væltet ind hos trænerstaben, og således måtte mestrene bl.a. undvære midtbanekrumtapperne Lars O og Mathias, den nye guldfugl Claus, Bjørn ”glasbenet fra Møn” Buch, og den solide markeringsspiller Lars P.

På trods af afbuddene var udgangspunktet stadig troen på en sejr over et POP-hold, der bedømt ud fra stillingen var underdogs. Kampens vigtighed blev understreget af at POP havde medbragt en fraktion af hooligans, der allerede inden kampstart var højlydte. Kampen startede lidt forvirrende med tilbud i begge ender – faktisk var Bergsøe tæt på føringsmålet i flere situationer, men skarpheden manglede.

Istedet overtog POP kampen. POP’erne fightede ganske enkelt bedre end Bergsøedrengene, der øjensynligt manglede et gear eller to. På midtbanen blev de, til lejligheden udnævnte, midtbaneslidere Kenneth ”bly i støvlerne” Brun og den kommende Herlev-coach Stig K, de små i kampen mod en flok opsatte POP-spillere. POP-spillerne var egentligt ikke bedre end forventet – Bergsøerne var blot ualmindeligt tunge i bagdelen. Således udbyggede Kenneth, der var tydeligt påvirket af 1. maj branderten, sit POP-kompleks, der opstod i sidste sæsons pokalfinale. Og heller ikke denne dag satte han en fod rigtigt.

Forsvaret var dog nogenlunde velfungerende, men havde dog kvaler med Speedy Gonzales, som POP har hyret i vinterpausen. Netop Speedy var ophavsmanden til POPs første scoring, der faldt efter blot 15 minutters spil. Det skulle dog blive værre, og små 10 minutter senere, var der igen fare på færde i Bergsøes bagerste geledder, der ellers blev styret af en velspillende Morten And - også kendt som frisparks-eks... øhhh.. ekvilibristen. Bolden landede på kanten af feltet hos en POP-spiller, der dog halvkiksede sin afslutning. Bolden trillede og hoppede hen af den veltrimmede bane og på forunderlig vis gik den i nettet nærmest midt i målet, idet bergsøekeeper Stephen glemte at flytte fødderne. Endnu en linje til den normalt reaktionsstærke keepers ”order of merits”. 0-2!

I angrebet havde Bergsøe heller ikke nogen stor dag. Der blev skabt meget lidt, på trods af at kantspillerne lille G og store G, rent indstillingsmæssig, var blandt lyspunkterne på et ideforladt bergsøehold. Bergsøe’ernes bedste tilbud var på dødbolde, og dem var der trods alt en del af – men udnyttelsespromillen var et rundt nul. Eks-målræv Larsen, der til træning havde spillet sig ind i varmen igen, efter et par uger udenfor truppen, var tydeligvis påvirket af modstandernes hooligans, der buhede hver gang han havde bolden – de millisekunder det varede. Således blev en desillusioneret Larsen skiftet ud med debuttanten Kristoffer Gjendal, der har tilspillet sig en lærlingekontrakt efter brormands anbefalinger. De uforståelige bornholmske gloser mellem angriberne gav dog ikke næring til større chancer og i stedet blev sejrschancerne endeligt begravet, da en POP-spiller ugeneret steg til vejrs efter et frispark og headede bolden over hovedet på en forstenet Stephen umiddelbart inden halvleg.

I halvlegen gav de modløse bergsøe’ere hinanden fiktive håndslag på at: 1) det måtte ikke blive mere end 0-3, og 2) der skulle scores. Det er vist ingen hemmelighed, at ingen af disse aftaler blev overholdt. Allerede få minutter efter pausen var den galt igen, med en friløber til en POP-angriber, der lobbede bolden over keeper Stephen, men træningsnarkomanen Morten Hahn nåede på mirakuløs vis tilbage og reddede på stregen.

Gennem 2. halvleg var der dog momentvis gode takter for Bergsøe, der måtte se debuttanten Stoffer gå forrest med sin indsats. Det blev til en håndfuld chancer med Stoffers hovedstød på opstanderen, som det bedste forsøg. Endvidere havde Kenneth midt i sit solstik sneget sig frem og på Niclas’ glimrende oplæg headede han forbi målet i fri position.

Da POP’erne scorede deres 4. mål på et ankelskud efter en parade af Stephen var kampen endelig afgjort og begge mandskaber afventede blot dommerens fløjte. Bergsøe måtte lide sæsonens første pointtab og for første gang i næsten et år forlade deres hjemmebane som tabere. På trods af en tynd indsats på dagen, er undertegnede fortrøstningsfuld mht. at genvinde mesterskabet. POP var bedre end os idag, men kun fordi vi var skygger af os selv, og vil næppe kunne stå distancen på en dag med et Bergsøe-hold i fuldt vigør – det bliver godt at få revanche... Den her indsats skal bare glemmes hurtigst muligt!

POPs referat fra kampen

På El Stadio Technical Universidad, var der lagt i kakkelovnen til topopgøret mellem Bergsøe og POP, og det var udeholdet, der havde revanche til gode, efter 1-4-nederlaget i pokalfinalen i november sidste år.

At der traditionen tro var mere på spil end blot point i dette lokalopgør, stod klart allerede i dagene op til kampen. Om det var bevidst chikane fra Bergsøes side, står stadig hen i det uvisse, men faktum er, at POP's supportere kun var blevet tildelt fem billetter til denne svære udekamp, tiltrods for gentagende protester fra POP. Og som om det ikke var nok, bevirkede den mistænkelig langsomme billetkontrol på stadion, at POP's trofaste fans først var på plads fem minutter efter første fløjt.

Den skandaløse optakt på kampen havde tydeligvis sat sine spor hos Sambadrengene, der virkede rystende nervøse. Med en række dårlige afleveringer i POP's bagerste rækker, var det lige ved, at hjemmeholdet havde bragt sig foran efter blot to minutters spil.
Men da der efter fem minutters spil pludselig gjaldede hånlige smædesange mod Bergsøe-drengene, fra et fjernt hjørne på El Stadio Technical Universidad, var det som om, at Sambadrengene vågnede op til dåd. Langsomt fik POP tiltvunget sig et overtag, og da Bergsøe-keeperen i det 15. minut ikke kunne holde et skud fra Christian Svarrer, var Rasmus Hare klar på riposten, og bragte sikkert udeholdet i front.
Små ti minutter senere var den igen gal i Bergsøe-forsvaret, og med et lumskt skud fra kanten af feltet, bragte Laus Jensen med sit 2. sæsonmål Sambadrengene på sejrskurs.
Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage, dog med en overvægt af spil og chancer til gæsterne, og kort før pauseteen faldt kampens egentlige afgørelse.
Rasmus Hare, der i første halvleg havde været årsag til mange grå hår på Bergsøe-forsvarernes hoveder, sendte et perfekt frispark ind i feltet, hvor Karsten Frederiksen uden pardon pandede bolden ind bag keeperen til 3-0, og derved sluttede første halvleg.

Bergsøe-træneren må have talt med store ord i pausen, men lige lidt hjalp det, for tendensen fra første halvleg, med POP som spilstyrende, forsatte. Kort inde i anden halvleg, var POP-angriberne igen på spil, men på mirakuløs vis forhindrede en Bergsøe-spiller, at Karsten Frederiksen scorede på et lob for 3. kamp i træk. Efter en times spil blev slutfacit dog slået fast. For anden gang i kampen, kunne Bergsøe-keeperen ikke holde et skud, og denne gang var Rasmus Krogh hurtigt over den løse bold, og sendte den sikkert ind i det tomme mål.
Herefter dalede intensiteten i kampen, og det blev kun til enkelte gode tilbud. Tættest på var Bergsøe, med to forsøg på træværket, og et hovedstød tæt forbi den højre opstander, mens Rasmus Krogh, i den anden ende af banen, i to forsøg fik sendt bolden forbi mål, til stor undren for medspillerne.

Endelig lød slutfløjtet, og Sambadrengene og de medrejsende fans kunne fortjent strække armene i vejret. Sæsonens første clean sheet til Sambadrengene og sæsonens første nederlag til Bergsøe var en realitet.

Seneste kampe

Bergsøes seneste 5 kampe inden denne:

1 - 0 ude mod Herlev
4 - 2 ude mod Rebæk Søpark
3 - 1 hjemme mod Grønjord
1 - 1 ude mod Otto Mønsted
0 - 2 ude mod RHK

POPs seneste 5 kampe inden denne:

5 - 3 ude mod RHK
1 - 1 hjemme mod Rebæk Søpark
2 - 0 hjemme mod Kampsax
4 - 2 ude mod Hjortespring
2 - 1 hjemme mod RHK
Carlsberg Sport logo