Om turneringen

Kontaktinfo

Turneringsleder

Morten Kornbech Larsen, Bagsværd (mail: fodbold (at) kornbech (dot) dk)

Webmaster

Kenneth Brun Nielsen, Bern (mail: webmaster (at) kollegiefodbold (dot) dk)

Sponsorer

Guldsponsor: Novozymes

Sølvsponsor 1: Carlsberg

Sølvsponsor 2: Carlsberg Sport

Ambassadører

Ambassadører for kollegiefodbold er Ebbe Sand og Anne Marie Geisler Andersen.

Ebbe SandAnne Marie Geisler Andersen

Bestyrelsen

001 Formand

Morten Kornbech Larsen, på valg i ulige år. Enstemmigt valgt 10. april 2019. Tiltrådte som turneringsleder februar 2008.

002 Næstformand

Kenneth Brun Nielsen, på valg i lige år. Enstemmigt valgt 27. marts 2018. Programmerede denne hjemmeside og har været webmaster siden 2004.

003 Bestyrelsesmedlem

Sarah Richmond, på valg i ulige år. Enstemmigt valgt 10. april 2019.

004 Bestyrelsesmedlem

Maja Heegaard, på valg i lige år. Enstemmigt valgt 27. marts 2018.

005 Bestyrelsesmedlem

Thomas Føhrby, på valg i ulige år. Enstemmigt valgt 10. april 2019.

Tidligere bestyrelsesmedlemmer

Sara Armandi (løvinderne), Stinne Nørh Lawaetz (Nordisk), Line Gammelby Jensen (Nybrogaard) og Claes Scherwin (Nybrogaard).

Historie

Den storkøbenhavnske kollegieturnering blev stiftet i 1962 af følgende syv kollegier : Studentergaarden, Kollegiegaarden, Nordisk Kollegium, Otto Mønsteds Kollegium, Egmont Kollegiet, Kollegiet Solbakken og Kollegiet Jomsborg. Turneringen er åben for alle kollegier i københavn, og tilmelding foregår til den siddende turneringsledelse.

I forbindelse med turneringens 50-års jubilæum blev dette interview givet til TV2 Lorry:

Turneringen har siden årtusindskiftet haft varierende tilslutning. Afhængigt af interesse inddeles de deltagende hold på flere divisioner. Således har der de seneste årtier været minimum 2 divisioner. I en årrække (indtil 1999) var turneringen opdelt i to 2. divisioner (nord og syd) og een 1. division.

I årene 2000-2006 var tilslutningen til turneringen en anelse lavere, og det var tilstrækkeligt med én 2. division.

I 2007 blev holdene fra de to divisioner samlet i en stor division med 11 deltagere (grundet frafald), hvor holdene kun mødte hinanden én gang i løbet af sæsonen.

Som følge af Morten Kornbech Larsens tiltrædelse som turneringsleder i 2008 gennemgik ligaen en række organisatoriske ændringer, som betød en større grad binding af deltagerne mhp. at undgå de mange aflysninger. Det betød i første omgang et historisk lavpunkt med kun syv deltagende hold. På trods af at de tilbageværende mandskaber viste et flot engagement var turneringen reelt på vej til at lukke.

I 2009 vendte nogle af de gammelkendte - og savnede - hold tilbage. Det betød en udvidelse til 9 deltagere i ligaen og et ekstra hold på prøve i pokalturneringen. I 2009 blev turneringen tilmed udvidet med en damedivision.

I 2010 fortsatte fremgangen og selvom et enkelt kollegie faldt fra, så udvidede herreturneringen til ti deltagere. Dameturneringen fik ligeledes tilgang af endnu et hold og tæller således syv deltagerkollegier. Endvidere blev der oprettet en pokalturnering for dameholdene.

I 2011 betød den fortsatte fremgang at herreturneringens elleve hold blev delt i en 1. division med seks deltagere og en 2. division med fem deltagere. Dameturneringen gik fra syv til seks hold.

Også 2012 bød på øget tilslutning, og alle tre divisioner bliver udvidet. Der blev indført Super Cup for begge rækker. Carlsberg Sport og Novozymes tiltrådte som sponsorer. Langstrakte forhandlinger med DBU København blev indledt for at sikre bedre betingelser for spillerne. Ønsket om at undgå de mange ankelskader, som de ramponerede baner i Fælledparken over årene har medført, blev imødekommet, og samtlige hjemmekampe i byen bliver nu spillet på kunstgræs.

Sideløbende med ligaturneringen kører en pokalturnering, som alle hold kan deltage i.

Der er pokaler til såvel mester som pokalvinder.

Gennem tiderne har de deltagende kollegier været placeret overalt i Storkøbenhavn fra Vedbæk i nord til Hvidovre i syd, og Ballerup i vest til Amager i øst.

Indeværende år (2015)

I sæsonen 2015 har herreturneringen 16 deltagende mandskaber (11-mands) fordelt på to rangerede divisioner og dameturneringen har 11 deltagerhold fordelt på to divisioner.

I 2012-sæsonen lykkedes det Otto Mønsted Kollegiet at vinde mesterskabet for herrerne for tredje år i træk. Pokalturneringen blev vundet af Tietgenkollegiet. På damesiden vandt Otto Mønsted the double i form af både liga og pokaltitel.


Her ses Egmont Kollegiets damer, da de sammen med OMKs herrer blev hyldet af Kulturborgmester Pia Allerslev (V) på Københavns rådhus oktober 2011.

Til nye kollegier

Vi er til enhver tid åben overfor nye deltagere - interesserede hold kan se krav til holdsammensætningen under reglerne ($2). Interesserede kollegier bedes kontakte turneringsledelsen for yderligere informationer.

Om hjemmesiden

Websitet kollegiefodbold.dk blev etableret i opstarten til sæsonen 2003. Sidens formål er at lette kommunikationen mellem deltagerne, samt at skærpe interessen for kollegiefodbold i Københavnsområdet. Endvidere skal siden give anledning til en større interesse for turneringen blandt de deltagende kollegier. Således vil vi have en statistik-sektion med blandt andet kampreferater, topscorerliste og andre statistikker.

Interessen har, målt på antal besøgende, været støt stigende siden opstarten i 2003. Specielt i starten af 2006-sæsonen har antallet af besøgende været rekordstort. Således blev mandag d. 8. maj 2006 den mest besøgte dag nogensinde med over 170 unikke besøgende. I samme uge var der dagligt over 100 unikke besøgende i gennemsnit, hvilket rækker til en fornem placering i top 90-på Chart.dks index over fodboldsider. Efter Facebooks indtog skulle vi frem til maj 2012 for at overgå disse besøgstal.

En stigende interesse er naturligvis i alles interesse - specielt trænerens/holdansvarliges, idet større fokus på turneringen vil skabe grobund for en breddere trup og større interesse på det enkelte kollegie. Forhåbentligt, bakker de deltagende kollegier op om siden ved at oprette referater af de spillede kampe. Endvidere nærer webmaster et ønske om at de enkelte kollegier vil medvirke til at skabe fokus på turneringen. Rent konkret, er det ønsket at alle de deltagende kollegier vil linke til kollegiefodbold.dk på deres lokale sider. Er man, som holdansvarlig i tvivl om hvordan, bør man kontakte kollegiets webmaster eller netgruppe.

Hvis man ligger inde med gode forslag til indholdet på kollegiefodbold.dk er man altid velkommen til at skrive til webmaster(snabel-a)kollegiefodbold.dk.

Carlsberg Sport logo